top of page

O nama

Prvi od aeroklubova iz Cumulus grupe, osnovan je 8.8.2008 u Opatiji od grupe iskusnih i ambicioznih zrakoplovaca. Najveći dio novih članova integriran je kroz padobranske tandem skokove koji su bili okosnica razvoja klubova.​

U 2009-toj godini pri Agenciji za civilno zrakoplovstvo registrirana je škola za osnovno i napredno osposobljavanje padobranaca. U istoj godini kupljeni su i prvi školski padobrani za obuku učenika. 2009-te organizirali smo i svoj prvi veći projekt – Skydive Photo Contest na Lošinju, čime smo započeli tradiciju proljetnih skokova na Lošinju.

2010. godinu obilježili su naši prvi učenici koji su započeli padobransku obuku i uspješno položili ispite za stjecanje padobranske dozvole. Nabavljeni su i dodatni padobrani za obuku i sport.
 

2011. godina bila je obilježena osnivanjem preostalih 6 Cumulusa i to na Rabu, Lošinju, i Visu, te u Medulinu, Rovinju i Rijeci, a biti će zapamćena i po dobrim sportskim rezultatima, porastom broja učenika i X-DAY manifestacijom u Ičićima.
 

U 2012. nastavljeno je s obukom padobranaca i sa dobrim sportskim rezultatima; organiziran je i Cumulus Cup u Opatiji, a kao kruna ove godine definitivno je nabavka zrakoplova Cessna 182 9A-PET; kojom su i provedeni naši projekti u Opatiji i na Lošinju, ali su uspostavljene i čvrste suradnje s drugim aeroklubovima kojima smo pomogli u realizaciji obuke, natjecanja i manifestacija. Naša popularno zvana PET-ica bacala je padobrance u Vukovaru, Osijeku, Zagrebu, Vrsaru, Medulinu, Opatiji, Otočcu, Sinju, Rovinju  te na Lošinju, Unijama i Rabu. 

U 2013. godini zadržan je kontinuitet u obučavanju mladih padobranaca, organizaciji i sudjelovanju na natjecanjima u Republici Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama – Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Aktivirali smo projekt revtalizacije bivšeg vojnog aerodroma u Šepurinama i povećali broj padobranaca sa dozvolama.​

BudućnostKao što se iz priloženih materijala na ovim stranicama može vidjeti, naši uspjesi su u najmanju ruku rečeno - solidni.. A želimo, možemo i hoćemo puno više.Planiramo omasoviti i osnažiti postojeće klubove, možda potaknuti i osnivanje još kojeg kluba, planiramo ojačati svoje ekipe, intenzivirati rad s mladima i pokrenuti mnoge mlade neotkrivene nade ovog sporta.Želimo podići hrvatsko zrakoplovstvo na jednu višu razinu, a to planiramo postići kvalitetnim idejama, upornošću, trudom, znanjem, vještinama i dosadašnjim bogatim iskustvom.Možda neki misle da imamo previsoke ciljeve, no treba znati da se visoki dometi ne mogu doseći ako si granice ne stavimo dovoljno visoko... Što višlje budemo težili, višlje ćemo i doseći.

Tim

Nastavnici padobranstva: Željko Žrvnar ; Goran Ratkajec; Igor Kecerin
Tandem instruktori: Željko Žrvnar; Goran Ratkajec

Članstva

Aeroklub Cumulus Opatija članica je:

- Zajednice tehničke kulture Grada Opatije

- Hrvatskog zrakoplovnog saveza

bottom of page